DXN ganoderma kávé

DXN Nutrizhi szója ital

 

A szója

A szója már 6000 éve ismert növény, India és Kína az őshazája. A két ország lakóinak élelmezésében a második helyet foglalja el a rizs után. A szójabab esszenciális vitaminokat, pl. B1, B2, B6, B12, A, C, PP, K, és mikroelemeket tartalmaz, pl. kálium, kalcium, magnézium, vas, és gazdag rostállományt illetve szabad gyök fogókat is .
A rostanyag képes a mérgező anyagok megkötésére, és a radioaktív anyagok szervezetből való kiürítésére is. Az inhibitorok /gyökfogók/ pedig megakadályozzák a rákos daganatok kialakulását. Magas a fehérje tartalma, ami elérheti a 32 - 52 %-ot, 2 - szeresen meghaladja a hús, halhús, sajtok, és a tojás fehérje tartalmát. A szója fehérje könnyen metabolizálódik, mégpedig igen magas, kb. 85% arányban, és tartalmazza a 20 esszenciális aminosavat.
Ezért különösen ajánlott érelmeszesedéses, kardiopatiás, és magas vérnyomásos megbetegedések esetében. A szójafehérje nem tartalmaz purinbázisokat, amelyek a betegségek kialakulásáért felelősek.

A szójafehérje 91%-ban emészthető és a vastartalom pedig biológiai asszimiláció tekintetében 80%-ban hasznosul. A szója magas vízmegkötő képessége miatt jól alkalmazható tápanyag, a gyomor és bélbetegségben szenvedők esetében, ugyanis bélflóravédő hatása van. Lecitin tartalma eléri a 2%-ot.
A lecitin koleszterol és vércukor csökkentő hatású, ugyanakkor oldja az érfalakra lerakódott koleszterolt is. Megfigyeltek, hogy azok a személyek, akik gyakran fogyasztanak szója termékeket, ritkán betegszenek meg érrendszeri betegségekben.
A gyógyszeripar is hasznosítja a lecitint, a cukorbetegek és agyérrendszeri elégtelenségek gyógyítására gyártott gyógyszerekben. A lecitin napi adagolása gyermekek esetében naponta 3 gramm, míg felnőttek számára napi 6 gramm ajánlott.

A szója olaj női és férfi pre-hormonokat is tartalmaz, ami a nemi funkciókat erősíti, például csökkenti az elvetélés veszélyét a várandós nőknél. A szójatej a dietetikusok szerint rendkívül előnyős tulajdonságokkal rendelkezik. Fogyasztás után a gyomor savassága nem olyan magas, mint a tehéntej fogyasztása esetén. Ennek következtében a gyomorsav termelés csökken, ezáltal a bélflóra kíméletesebb savhatásnak van kitéve.
A klimaxszal együtt járó tünetegyüttes enyhítésére is alkalmas a szójadiétás étrend. Mind funkcionálisan, mind pszichésen kedvezően befolyásolja a klimaxos nő közérzetét. A csontrendszer szerkezeti változásának vonatkozásában megfigyelték, hogy a civilizált világ hölgyei igen könnyen szenvednek csontritkulásból eredő csonttöréseket, míg Japán és Kína esetében ezek az esetek szinte ismeretlenek.
Az ottani táplálkozási szokások következtében a napi 80 - 100 g szója termék fogyasztása a megszokott, és ennek jótékony hatása megelőzi a csontrendszer elöregedésével járó megbetegedéseket. Biokémiai kutatások igazolták, hogy a szója fitoösztrogén* tartalma egyensúlyban tartja a szervezet hormonállományát, így a megbetegedések rizikófaktora sokkal alacsonyabb. Ugyanakkor a magas kalcium tartalom csontozat erősítő hatású.
(*A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani.)

 

 

 

 

A DXN büszkén mutat be egy újabb egészséges és tápláló italt Önnek, a DXN NutriZhi-t, egy olyan szója- és malátakeveréket, ami első osztályú szójababból és Ganoderma Mycelium kivonatból készült. Egészségre jótékony hatású tápanyagokban (lecitinben, omega 3-ban, omega 6-ban, kalciumban, vasban, A, C és E vitaminban) gazdag.

Felhasználási javaslat: 
A tasak tartalmát öntse egy csészébe, adjon hozzá kb 150-200 ml forró vizet (*max. 80°C) és keverje össze.
Összetevők: instant szójababpor, maláta kivonat, növényi eredetű tejszín, cukor, ganoderma mycelium, Omega 3, Omega 6, lecitin.


A doboz tartalma: 20 tasak x 30gr
Fogyasztói ár: 7620Ft
Törzsvásárlói ár: 5955Ft

Rendelhető itt:
http://wellnesskavehaz.hu

Segédvideó:
Kisker vásárlás
Vásárlás regisztrációval

Egyéb termékek:

DXN Cordypine
DXN Vinaigrette ecet
DXN Nutrizhi
DXN Spirulina
Spirulina cereal
DXN Zhi Mint Zhi Cha
DXN RG GL
Cordyceps
DXN Morinzhi noni

Oroszlánsörény gomba Lions Mane
DXN Myco Veggie
DXN Spica Tea

Reishi Gano Tea

DXN Ganozhi fogkrém sampon szappan tusfürdő

DXN 3 IN 1 Coffee
DXN Lingzhi Black Coffee
Cocozhi forró csokoládé
DXN Maca Eucafe
DXN Maca Vitacafe
DXN Cream Coffee
DXN Zhi Mocha