DXN Vinaigrette ecet

A hagyomány szerint, ha étkezés előtt 2-3 kávéskanál ecetet vízzel hígítva megisszunk, akkor anélkül fogyhatunk, hogy különösebben koplalni kéne. A népi gyógyászat szerint a gyümölcsecetek használata elősegíti az emésztést, megakadályozza a szervezetben a zsírlerakódást, javítja az ember ellenállóképességét, általános erőnlétét. Az ember feltehetően már vagy tízezer éve készít tudatosan ecetféléket. A világ egyik legősibb ecete a távol-keleti rizsecet, mely rizsbor párlatából készül. Íze lágy, és különösen jól sűríthető főzéskor.
A középkorban ismert volt a sciroppo acetoso, az ecetté erjesztett szirup, amely azonban abban az időben nem az élelmiszerkereskedőknél került forgalomba,  hanem a patikákban, gyógyszerként. 

Tudni kell, hogy élettanilag jótékony hatása kizárólag a biológiai ecetnek van, míg a szintetikus úton előállított ecetsav káros is lehet (pl. tartalmazhat formaldehidet és metilalkoholt). A legtöbb fejlett országban a szintetikus úton vagy a fa lepárlásával előállított ecetsav étkezési célra nem hozható forgalomba.
A biológia ecetek a 9 eszenciális aminósavból 7-et tartalmaznak, míg a szintetikus ecetsav egyet sem. Ezeket szervezetünk nem képes előállítani, ezért azokat a táplálékkal kell bevinni. Jelenlétük nélkülözhetetlen a  fehérjék felépítéséhez. De a biológia ecetek tartalmaznak még vitaminokat és ásványi anyagokat, valamint hasznos nyomelemeket, melyeket a szintetikus ecetsav szintén nem.

Rendszeres fogyasztása felgyorsítja az emésztést, elősegíti a táplálékkal felvett zsírsav felhasználását, és az energia-kivonást a szénhidrátokból. Az ecet serkenti a nyáltermelést is, márpedig a nyálnak két nagyon fontos feladata van: először is folyékonyabbá teszi a táplálékot, hogy az könnyebben haladhasson, ezen kívül amilázt tartalmaz, egy enzimet, amely már a szájban elkezdi elemeire bontani a keményítőt.
Csak ebben a formában, egyszerű cukorként képes a vékonybél felvenni és a szervezet többi részébe szállítani a keményítőt, így tudja a szervezet hasznosítani az olyan élelmiszereket, mint a kenyér, liszt, burgonya vagy a rizs.

Könnyebben és gyorsabban fogyhatunk ecet segítségével. Az ecet ugyanis serkenti az anyagcserét, elősegíti a zsírok lebontását, méregtelenít, javítja az emésztést, víztelenít és csökkenti az étvágyat – sőt az édességeket sem fogjuk annyira kívánni.

Az ecet felhasználási módjai, élettani hatásai:

saláták, ételek ízesítése
fogyás elősegítése
anyagcsere serkentése
ízületi gyulladások kezelése
kiváló szomjoltó hatás vízzel és mézzel higítva
enyhébb égési sérülések és a leégés enyhítése, csillapítása
csuklás ellen
rovarcsípések csillapítása
emésztés könnyítése
torokfájás csillapítása, köhögés enyhítése
korpásodás ellen
baktériumok elpusztítása
lassítja az öregedési folyamatot
óvja és szépíti a hajat és a bőrt.

felhasznált források:
http://www.buszesz.hu/hu/biologiai_ecet.htm
http://www.kislexikon.hu/ecet.html  

A DXN megmentette az egyetlen még ősi, hagyományos technológiával működő kínai ecet gyárat, ahol 700 éven át kerámia kádakban évekig érlelve állították elő az ecetet.

A DXN Vinaigrette gondosan válogatott ragadós rizsbõl (a rizs proteinje teljes értékű, mivel mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza) és Monascusból készül. A keveréket 3 évig erjesztik tradícionális technikával, hogy megõrizzék sajátos ízét és biztosítsák a legjobb minõséget.
A DXN ecet hatását tovább erõsíti a Ganoderma lucidum, amely szabályozza a belsõ rendszereket, hogy a jólét állapotát elérjük. Az emésztéshez szükséges enzimek szinte teljes körét tartalmazza!

 

 

 

A DXN elhozta Önnek a DXN Vinaigrette-t a kínai Fujian tartománybeli Gu Tian megyéből származó ecetet, melyhez Ganoderma kivonatot adtak. Gondosan válogatott ragadós rizsből és Monascusból készül.
A keveréket évekig erjesztik egy tradícionális technikával, hogy megőrizzék sajátos ízét és biztosítsák a legjobb minőséget.
A doboz tartalma: 700ml
Fogyasztói ár: 10035Ft
Törzsvásárlói ár: 8030Ft

Rendelhető itt:
http://wellnesskavehaz.hu

Segédvideó:
Kisker vásárlás
Vásárlás regisztrációval

Egyéb DXN termékek:
DXN Cordypine
DXN Vinaigrette ecet
DXN Nutrizhi
DXN Spirulina
Spirulina cereal
DXN Zhi Mint Zhi Cha
DXN RG GL
Cordyceps
DXN Morinzhi noni Oroszlánsörény gomba Lions Mane
DXN Myco Veggie
DXN Spica Tea

Reishi Gano Tea

DXN Ganozhi fogkrém sampon szappan tusfürdő

DXN 3 IN 1 Coffee
DXN Zhi Mocha csokis kávé
DXN Lingzhi Black Coffee 

Cocozhi forró csokoládé 
DXN Maca Eucafe
DXN Maca Vitacafe
DXN Cream Coffee