DXN Morinzhi - Noni ital

 

A szudáni hibiszkus (Hibiscus sabdariffa) Közép-Afrikában, első sorban Szudánban honos, egyéves, rövidnappalos növény, melyet Carcade (kárkádé), Roselle (rozella) néven is ismernek.


A hibiszkusz főként az elvirágzás után gyűjtött húsos csészelevelei miatt értékes növény.

Főbb hatóanyagai:
szerves savak (főként hibiszkuszsav)
antocián színanyagok (az élelmiszeripar használja ételfestékként)
pektin
különböző heteropoliszacharidok

A hibiszkuszt salaktalanító és roboráló hatású teák alkotórészeként a szervezet salaktalanítására és légúti megbetegedéseknél a szükséges napi folyadékbevitel (illetve vitamin és ásványi anyagok) biztosítására használják.
Önmagában vagy gyümölcsökkel (pl. csipkebogyóval, bodzabogyó, feketeribizli bogyó) együtt élvezeti teák összetevőjeként is alkalmazzák. Az élelmiszeriparban színanyagként is használatos.

Magyar nyelvű szakirodalom:
[Dr.] Dános Béla: Farmakobotanika : Gyógynövényismeret. 3., bőv., átdolg. kiad. Budapest : Semmelweis Kiadó, 2006. 332 p. ISBN 963 9656 10 0

Noni : Morinda citrifolia : Tények ? vélemények ? tapasztalatok. Szerk. Dr. Bognár Gusztáv. Budapest : MediProm Kiadó, 2002. 31 p. ISBN 963 204 049 X

Petendi Zsolt: Egy varázslatos gyógynövény: a Noni : A Noni (Morinda citrifolia) és a Tahitian Noni? Juice hatásai a tudományos szakirodalom tükrében. 1. rész. In: Komplementer Medicina, 2003. VII. évf. 4. szám. pp. 42?47.

Petendi Zsolt: Egy varázslatos gyógynövény: a Noni : A Noni (Morinda citrifolia) és a Tahitian Noni? Juice hatásai a tudományos szakirodalom tükrében. 2. rész. In: Komplementer Medicina, 2004. VIII. évf. 1. szám. pp. 48?53.

[Dr.] Szabó László Gy.: Gyógynövények és élelmiszernövények A-tól Z-ig. [elektronikus dokumentum]. Pécs : Melius Alapítvány, [2009]. 205 p.

[Dr.] Szabó László Gy.: Gyógynövény-ismereti tájékoztató : gyógyszerészeknek : orvosoknak : kertész- és agrármérnököknek : biológiatanároknak. Baksa : Schmidt und Co. : Pécs : Melius Alapítvány, 2005. 302 p. ISBN 963 218 185 9

Prof. Dr. Szedlák-Vadócz Valéria: Noni, Indiai Faeper. In: Táplálkozás és Egészség : Nutrition & Health : A Magyar Fitness Szövetség tudományos hírlevele, 2002. VII. évf. 5. szám. 23 p.

[1] Forrás: Prof. Dr. Szedlák-Vadócz Valéria: Noni, Indiai Faeper. In: Táplálkozás és Egészség : Nutrition & Health : A Magyar Fitness Szövetség tudományos hírlevele, 2002. VII. évf. 5. szám. p. 4.
[2] Forrás: Noni : Morinda citrifolia : Tények ? vélemények ? tapasztalatok. Szerk. Dr. Bognár Gusztáv. Budapest : MediProm Kiadó, 2002. p. 9.

 

A DXN Morinzhi az egyre ismertebb Noni gyümölcsből (Morinda citrifolia) és szudáni hibiszkuszból (Hibiscus sabdariffa) készül. Szigorú felügyelet mellett kerül feldolgozásra, hogy az összes értékes összetevőjét megőrizze. Élvezze Ön és családja is a Morinzhi egzotikus ízét és értékes összetevőinek hatását.

Népi gyógyászati alkalmazásának 2000 éves története van a trópusi népek körében és különösen a polinéz szigetvilágban. A nonit szent növénynek tartották, és ezt az ősi szent Ashyuka-krónikában is megemlítik, amely szanszkritül “hosszú élet”-et jelent. A nonit kiegyensúlyozó szerként használták, mely stabilizálja a test egészségét. A noni a csendes-óceáni térség legjelentősebb gyümölcse, melynek szinte minden részét (a gyökerét, a kérgét, a levelét, a gyümölcsét és a magját is) használják az őslakosok évezredek óta saját egészségük karbantartása érdekében.
DXN's Morinzhi 
100%-os tisztaságú,
természetes,kivonat. mely, egy finom ízű, tápanyagban gazdag ital (víz hozzáadása nélkül). 

Antioxidánsokban, növény-tápanyagokban, enzimekben gazdag. 
Kiváló forrása a vitaminoknak (különösen a C-vitaminnak), ásványokban és rostokban is gazdag

- Fokozza az immunrendszer működését. 
- Segít a gyomor panaszok esetén, és az emésztéssel, gyulladásokkal kapcsolatos problémáknál . 
- Javítja az általános jólétünket, közérzetünket. 
- Csillapítja a fájdalmat. 
- Hozzájárul az egészséges bőr, haj és a fejbőr kialakulásához. 
- Jó szabadgyökfogó 
- Alkalmas arra, hogy közvetlenül alkalmazzuk égési sérülésekre. 
- Csökkenti a magasvérnyomást. 
- Gátolja a vérrögök kialakulását. 

Felhsználási javaslat: 

Keverjünk össze egy evőkanál étkezési Morinzit fél pohár vízzel. Naponta kétszer éhgyomorra igyuk a legjobb eredmények elérése érdekében. 

Megjegyzés: A palackot a hűtőben tartsuk felbontás után.

A Noni rövid története:
A Noni Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni térség országaiban széles körben ismert és elismert gyümölcs, melyet táplálkozási, egészség megőrzési és gyógyászati céllal használtak.
Az ősi Hawaiion a Noni kérgéből és gyökeréből sárga és vörös festéket nyertek, melyet színezékként használtak. Az éretlen gyümölcs éhínség idején táplálékforrásként szolgált. Gyógyítás céljára az éretlen Noni gyümölcsöt sóval összetörték, és a keveréket mély sebekre vagy csonttörésekre helyezték. Az érett gyümölcsöt tapaszként horzsolásokra, kelésekre és sebekre használták. A gyümölcs levét rovarirtóként, és a haj tetvektől való megtisztítására alkalmazták.[1]
Hawaii-on kívül Indiában, Malajziában, a történelmi Indokínában használták.

A Noni főbb hatóanyagai:
proxeronin és xeronin (alkaloid)
szkopoletin
damnakantal
aszperulozid
különböző antrakinonok

A xeronin felfedezése
A xeronin felfedezése tulajdonképpen egy véletlen következménye volt. A felfedezés Dr. Ralph Heinicke nevéhez köthető, aki az ötvenes évektől kezdve dolgozott a Hawaii Ananászkutató Intézetben, ahol az ananász enzimtartalmának kivonásával és ipari felhasználásával foglalkozott. ? Kutatásait a bromelain nevű enzimkeverékre összpontosította, amely jelentős élettani hatásokat mutatott, és emiatt a gyógyászati alkalmazás lehetőségét vetítette előre. A nyers bromelainkivonat finomítása során azonban meglepő módon nem nőtt, hanem csökkent a vizsgált enzim hatékonysága.?[2]

A Noni főbb élettani hatásai:
baktérium ölő (antibakteriális)
vírusellenes (antivirális)
féreg- és parazita ellenes
fájdalomcsillapító
immunvédekezést fokozó (immunmoduláns)
gyulladáscsökkentő
tumorgátló
koleszterinszint csökkentő
vérnyomáscsökkentő


DXN Cordypine DXN Vinaigrette ecet DXN Nutrizhi
DXN Spirulina Spirulinás gabonapehely cereal
DXN Zhi Mint Zhi Cha DXN RG GL Cordyceps
DXN Morinzhi noni Oroszlánsörény gomba Lions Mane
DXN Myco Veggie DXN Spica Tea Reishi Gano Tea
DXN Ganozhi fogkrém sampon szappan tusfürdő
DXN 3 IN 1 Coffee
DXN Lingzhi Black Coffee
Cocozhi forró csokoládé
DXN Maca Eucafe
DXN Maca Vitacafe
DXN Cream Coffee
DXN Zhi Mocha csokoládés kávé
Lúgosító gyógykávé

 

 

DXN Morinzhi friss Morinda citrifoliából (ismertebb nevén Noni gyümölcsből) készül. Szigorú felügyelet és irányítás mellett dolgozzák fel, hogy 100%-osan tiszta és természetes legyen, és egyben a jótékony tápanyagokat is megtartsa. Élvezze a DXN Morinzhit szeretteivel a jó egészség és a vitalitással teli élet érdekében!
A doboz tartalma: 285ml
Fogyasztói ár: 4700Ft
Törzsvásárlói ár: 3670Ft

Rendelhető itt:
http://wellnesskavehaz.hu

Segédvideó:
Kisker vásárlás
Vásárlás regisztrációval