Ganodermakávé mellékhatásai

Ganodermakávé mellékhatásai

Ganodermakávé mellékhatásaiA ganodermakávé abban különbözik a hagyományos kávéktól, hogy az arabica kávé mellé jó minőségű ganoderma kivonatot is kevernek. Ettől nem változik meg a kávé íze, mivel a kávé keserű íze, elfedi a ganoderma gyógygomba keserű ízét. Tehát ízvilágában egy prémium minőségű finom, élvezetes kávét kapunk. Ugyanakkor a ganoderma tartalomnak köszönhetően ez a kávé nem csak jó ízű, hanem sok különleges jó hatással is rendelkezik.

A ganoderma egy adaptogén gyógynövény, ami nagyon ritka. Ez azt jelenti, hogy segíti a szervezetet adaptálódni, alkalmazkodni, pl. a civilizációs körülményekhez. Adaptogén, vagyis beállítja a szervezet egyensúlyát, ami magas, azt csökkenti, ami alacsony azt megnöveli. Így tudja beállítani pl. a megfelelő vérnyomást vagy más szervezetre jellemző értékeket. A ganodermát az erek karbantartójának is tartják, mivel segíti hajszálér szinten az erek átjárhatóságát, letisztítja az érfalakat és javítja a vérkeringést. Ez által a hajszálerek is felszabadulnak és sejt szinten több oxigénhez jut a szervezet. A ganodermakávé élénkítő hatása tehát nem a koffein tartalomnak köszönhető, hanem a plusz oxigén és energia mennyiségnek amit a ganoderma munkája biztosít.

A ganoderma több mint 200 hasznos anyagot tartalmaz, amik segítik a szervezet öngyógyító képességét. Támogatják az immunrendszert és vitaminokat, tápanyagokat biztosítanak a sejtek tökéletesebb működéséhez. A ganoderma emellett az egyik legerősebb méregtelenítő növény – gyógygomba –  ezért pl. a máj funkciók támogatásában, a máj tisztításában is nagy segítség.

Ganodermakávé mellékhatásairól

A ganodermakávé fogyasztásával, így a gyógygomba használatával kapcsolatban azonban meg kell említenünk, hogy valóban hatékonyan beindítják a méregtelenítést és elindíthatnak gyógyulási folyamatokat. Ennek azonban lehetnek eleinte „negatív” tünetei is. A felszabaduló méreganyagnak el kell távoznia a szervezetből és ez többféle módon is történhet. Verejtékezéssel,  esetleg hányinger vagy hasmenés is lehet az első fogyasztás után. Van akinek az első pár csésze kávé után fájt a feje, ami szintén a méregtelenítés következménye. Ezektől a tünetektől nem szabad megijedni, ezek mindig elmúlnak pár nap után. Ezért is javasolja mindenki, hogy naponta legalább 2 liter tiszta vizet el kell fogyasztani, hogy ezek a méreg anyagok könnyen el tudjanak távozni, és ne okozzanak például fejfájást.

A ganoderma másik fontos tulajdonsága, hogy szkenneli a szervezetet és megkeresi a beteg gócokat, azokat is amelyeknek idáig nem volt semmilyen tünete. Előfordulhat, hogy felerősíti a szervezet reakcióját, a fájdalmat egy bizonyos helyen, így hívja fel a figyelmet egy esetleges betegség kiinduló pontjára. Ilyen eset volt pl. egy hölgynek a ganoderma szedése után a mellében fájdalmai voltak. Elment orvoshoz és egy kezdődő daganat csíráit találták meg.

A ganoderma a kínai gyógynövénytár első helyén szerepel, pont azért mert nem lehet túladagolni és nincs semmilyen mellékhatása. Ha valamilyen panasz vagy fájdalom keletkezik a ganoderma fogyasztása után, az sohasem a ganoderma negatív hatása,  hanem ezt a jelzést mindig pozitívan kell értékelni.

El kell mondanunk, hogy voltak esetek amikor azzal „vádolták” a ganodermát, hogy vesebetegséget okozhat. Amikor azonban utána jártak a ganoderma kapszula tartalmának amit fogyasztottak az emberek, kiderült, hogy nem a ganodermával volt a probléma. Azzal a vízzel, amivel a hatóanyagot próbálták kivonni belőle. Ez a víz tartalmazott olyan ásványi sókat amiket az emberek veséje nem tudott feldolgozni.

Ganodermakávé mellékhatásai ismertek-e?

A ganoderma több évezredes alkalmazása során bizonyítást nyert, hogy nincsenek mellékhatásai, nem lehet túladagolni és mindenre jó. Ez azt jelenti, hogy a ganoderma nem egy konkrét betegséget kezel, hanem az egész emberi szervezetet támogatja, hogy az minden betegséggel szemben tökéletesen lássa el a feladatát.

Ha a ganodermakávé, illetve a ganoderma mellékhatásairól beszélünk, mindenképp ki kell emelni, hogy ezek nem káros mellékhatások, hanem a gyógyulás beindulásának a jelei. Ezek bár eleinte kellemetlenek, de általában mindig gyógyuláshoz vezetnek.  Ha ilyen hatást tapasztal, akkor esetleg csökkentse a ganoderma fogyasztás mennyiségét, vagy ha ez esetleg tovább tart, konzultáljon természetgyógyászával vagy orvosával.